Αν είστε λάτρεις το καλού φαγητού και ειδικά του καλού κρέατος, αγαπάτε το Ribeye.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως!
Τι ακριβώς είναι το Ribeye;
Ribeye είναι το κομμάτι του κρέατος που κόβει ο κρεοπώλης από τον 8ο έως τον 12ο σπόνδυλο του μοσχαριού. Πρόκειται για το φιλέτο, για το καλύτερο κομμάτι του. Γι’ αυτό και είναι τόσο ακριβό αλλά και δύσκολo να το βρει κάποιος.
Το ψήσιμό του πραγματοποιείται ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές και η νοστιμιά του ανταποκρίνεται ακόμα και στους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες.
Επομένως σε διαφέρει από την Tomahawk μπριζόλα;
Το Tomahawk Ribeye είναι το κομμάτι αυτό του μοσχαριού, το Ribeye αλλά με το κόκαλο. Η ονομασία του προέρχεται από το σχήμα που λαμβάνει καθώς κόβεται θυμίζοντας το τσεκούρι που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής.
Τα δύο αυτά κομμάτια κρέατος διαφέρουν στον τρόπο που ψήνονται.
Κατ’ αρχάς και στις δύο περιπτώσεις πριν τις τοποθετήσετε στη σχάρα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Και τα δύο ψήνονται στη σχάρα αλλά οι Tomahawk μπριζόλες ψήνονται αρχικά σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να ανέβει σιγά σιγά στη συνέχεια. Τις τοποθετείτε απευθείας στη σχάρα για 45 λεπτά. Στη συνέχεια τις βγάζετε για 10 λεπτά για να τις τοποθετήσετε στη σχάρα ξανά σε πιο ψηλή θερμοκρασία. Είναι σημαντικό πριν τις σερβίρετε να τις αφήσετε 10 λεπτά ακόμη να ξεκουραστούν.
Ο σωστός τρόπος μαγειρέματός τους απαιτεί περισσότερο χρόνο ακριβώς γιατί έχουν το κόκαλο. Αυτός όμως είναι και ένας λόγος που είναι και πιο ζουμερές από τις Ribeye.