Κόκορας κρασάτος
12 Απριλίου 2022Αρνάκι στην γάστρα με πατάτες
12 Απριλίου 2022
έτοιμο φύλλο της αρεσκείας μας
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
Καβουρδίζουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε δυνατή φωτιά για περίπου 5΄-6' ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λάδι ,τα κρεμμύδια,το πράσο, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το stick κανέλας.
Αφήνουμε για άλλο 1΄ και πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Οταν εξατμιστούν όλα τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί,τα μανιτάρια και τον μαιντανό.
Λαδώνουμε ενα ταψί και απλώνουμε το φύλλο.
Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί και τοποθετούμε και το πάνω φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για 45΄-50΄ .
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.